ARTIKEL TERBARU

Tuesday, 19 July 2011

Palm Spring Golf Resort Port Dickson Berhantu???

Palm Spring Golf Resort Port Dickson Berhantu???  Biar betul.. Aku baru nak buat family day kat Port Dickson bulan 11 ni.. Tengah dok cari la ni mane2 resort yang murah dan best... Tapi bila aku baca artikel akak ni.. Isk! wat aku seram plak nak gi.. Hahaha.. Camner ni.. Yang penting aku da tau la yang tempat ni ada HANTU.. Cabut lariksss.....
Korang baca la pengalaman akak ni..

Pengalaman seram saya sendiri, Palm Spring Golf Resort, PD @ 15/06/2011

Rabu, 15/6/11 – saya dpt voucher free 3h/2mlm @ Palm Spring Resort PD – Tolong jgn duduk situ!
Ø  1.30pm Check in. Receptionist dia ok, 5 star. Tp apartment? Ya Allah, seram, mcm kedai tinggal, usang, suram, beberapa blok pecah2, berlalang, parking lubang sana sini, kolam renang kering & xde org lain check in langsung! Masuk bilik, langsir lusuh & koyak2. Tuala pun sama. Sgt2 lain suasana bilik tu. Remang tengkuk, tp cuba wat xtau. Rasa panas sgt (pdhal dh on aircond paling sejuk & kipas paling laju!) kami g mandi laut kt Blue Lagoon. Ok la, laut bersih & cantik.
Ø  6.30pm Balik bilik. Husband nmpak 'bnda' di sbalik tangga & 'bnda' itu hilang dlm dinding! Tp dia diam je, xnk bg tau.
Ø  7.00pm Lps mandi husband xsedap ati, nk balik time tu juga! Masa kemas beg, anak saya duk renung toilet. Husband marah, jgn pndang toilet! (mereka bdua nmpak 'bnda' tu ada dlm toilet!)
Ø  7.20pm
 
Masa nk keluar bilik, tiba2 anak saya ckp “baby xnk balik, nk main kt sini, ada kawan. ‘Dia’ nk kawan ngan baby” ohh tidak! Kami paksa dia kuar bilik. Gila la!
Ø  7.25pm
 Masa sibuk masukkn beg dlm kete, anak saya lg skali duk tenung tangga apartment, tp kali ni muka dia takut sgt2!
Ø  7.40pm Odway balik rumah mertua kt seremban, dlm kete husband citer ape yg dia nmpak. Tiba2 anak saya mncelah, katanya “mama, td ada hantu kt situ. Hantu tu ada depan baby, tkejut baby. dia nk main ngan baby” Ya Allah, aduhai!

Mlm tu tdo rumah mertua. Nasib baik anak x meragam. Tp saya xleh tdo smpai jam 4 pagi, baru terlena.

Khamis, 16/6/11 - Anak saya demam muntah2, terkejut agaknye. Dia banyak senyap & baring je. Pakcik husband saya bg tau, kolam renang hotel tu ramai budak mati lemas & bilik hotel kami duduk tu ada budak hilang dlm bilik. Hilang begitu sje depan keluarga mereka! Xde org duduk hotel tu pun sejak 3 tahun yg lepas.

Jumaat, 17/6/11 - Anak saya cakap “mama, hantu tu takut air. Hantu tu nk main ngan baby, hantu tu ckp kt baby 'haahaaa...haahaaa' baby nmpak kt kt toilet, kt dlm katil..”

Ya Allah..nasib baik kami cepat kluar dr hotel tu, tanpa tdo 1 mlm pun!

Ni plak citer yang lain

pengetahuan smua, tapak hotel tu adalah bekas kem askar zaman dulu..tmpat tu mmg ada penunggu..masa nk di tambak utk jd kn tapak hotel, ramai pekerja/askar mati tanpa diketahui sebab (bak kata pakcik suami & penduduk di situ) saya dpt voucher free dr 1 agen ni..saya byr deposit kt pihak agen, agen bg surat utk hotel cop time check out..sebulan sebelum saya g check in, saya call hotel minta tukar tarikh tp dia ckp dh penuh..ok xpe la..saya check in hari rabu, petang tu lps anak saya 'ditegur' saya kuar bilik tanpa check out & kunci bilik saya pegang..pihak hotel x tau yg saya x duduk bilik langsung..hari jumaat saya datang smula utk pulangkn kunci, kononnye saya nk check out la ni..lps bg kunci, dh dpt surat utk agen tu, saya ronda kawasan apartment nk tengok penuh ke org duduk sprti yg dikata..mengejutkn, apartment still kosong, xde sebiji kereta pun yg ada!

 

1 comment:

  1. Saja goek2 internet.. Ternampak pula blog ni.. Bila dibaca, eh, ni kisah saya! Pengalaman yg saya xkn lupakan! Anak saya pun dh besar.. Time kejadian ni berlaku, anak saya baru masuk 3 thn.. Sejak kes Palm Spring ni, klu saya nk book mana2 hotel, saya akan search habis2an psl hotel tu dulu smpai saya puas hati..risau jd lg kes mcm kt Palm Spring..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...